Θέστε τις βάσεις

Ως γονέας ή κηδεμόνας, γνωρίζετε τι είναι σωστό για την οικογένειά σας και με ποιον τρόπο μαθαίνουν τα παιδιά σας καλύτερα. Για να βοηθήσετε την οικογένειά σας να εξερευνήσει τις νέες τεχνολογίες, τα gadget και τις υπηρεσίες σε έναν διαδικτυακό κόσμο που διαρκώς αλλάζει, θα σας βοηθούσαν μερικές πρακτικές συμβουλές. Γι' αυτό βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με ειδικούς στην ασφάλεια, γονείς, εκπαιδευτικούς και κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο – για να γνωρίζουμε πάντα ποιες είναι οι βέλτιστες πρακτικές. Μαζί, μπορούμε να καλλιεργήσουμε μια κοινότητα υπεύθυνων πολιτών του ψηφιακού κόσμου.

  • Τα βασικά της οικογενειακής ασφάλειας

    Για τους πολυάσχολους γονείς: βρείτε μερικές γρήγορες συμβουλές για το πώς να διατηρήσετε την οικογένειά σας ασφαλή στο διαδίκτυο.

    Διαβάστε περισσότερα

  • Συμβουλές από συνεργάτες και από γονείς στη Google

    Παρακολουθήστε ορισμένους από τους γονείς εδώ στην Google να μιλούν για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται την ασφάλεια των παιδιών τους στο διαδίκτυο και διαβάστε συμβουλές ασφάλειας από την Google.

    Διαβάστε περισσότερα

Εργαλεία ασφάλειας

Ανακαλύψτε τις 5 πιο δημοφιλείς λειτουργίες ασφάλειας της Google που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την οικογένειά σας ασφαλή στο διαδίκτυο.

Google Play

Χρησιμοποιήστε γονικούς ελέγχους για το φιλτράρισμα εφαρμογών βάσει αξιολόγησης περιεχομένου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γονικούς ελέγχους για να περιορίσετε το περιεχόμενο με δυνατότητα λήψης ή αγοράς στο Google Play. Αυτό σας βοηθάει να βρείτε κατάλληλο περιεχόμενο για εσάς και την οικογένειά σας.

Μάθετε περισσότερα

Ανοίξτε την εφαρμογή Play Store στη συσκευή σας.

Στην επάνω αριστερή γωνία, πατήστε το εικονίδιο του μενού.

Πατήστε "Ρυθμίσεις".

Πατήστε "Γονικοί έλεγχοι".

Ενεργοποιήστε τους Γονικούς ελέγχους.

Δημιουργήστε ένα PIN.

Αγγίξτε "Εφαρμογές και Παιχνίδια".

Επιλέξτε το επίπεδο καταλληλότητας.

YouTube

Ορισμός φίλτρου για αποκλεισμό ακατάλληλου περιεχομένου

Εάν προτιμάτε να μην βλέπετε περιεχόμενο για ενήλικες ή περιορισμένης πρόσβασης ανά ηλικία ενώ κάνετε περιήγηση στο YouTube, κάντε κύλιση στο κάτω μέρος μιας σελίδας του YouTube και ενεργοποιήστε την Ασφαλή λειτουργία. Η Ασφαλής λειτουργία σάς βοηθά να φιλτράρετε πιθανώς αμφιλεγόμενο περιεχόμενο από την αναζήτηση, σχετικά βίντεο, playlist, εκπομπές και ταινίες.

Μάθετε περισσότερα

Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος μιας σελίδας του YouTube και κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού της ενότητας "Ασφάλεια".

Επιλέξτε "Ενεργοποιημένο" ή "Απενεργοποιημένο" για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της Ασφαλούς λειτουργίας.

Για να κλειδώσετε αυτήν τη ρύθμιση, συνδεθείτε στο Λογαριασμό σας Google.

Αφού συνδεθείτε, θα έχετε την επιλογή να κλειδώσετε αυτήν τη ρύθμιση.

Chrome

Έλεγχος των περιεχομένων που βλέπει η οικογένειά σας στον ιστό

Εάν θέλετε να ελέγχετε ποιους ιστότοπους μπορεί να επισκέπτεται η οικογένειά σας στο διαδίκτυο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους Εποπτευόμενους χρήστες στο Google Chrome. Με τους Εποπτευόμενους χρήστες, μπορείτε να βλέπετε τις σελίδες που έχει επισκεφτεί ο χρήστης ο οποίος σας ενδιαφέρει και να αποκλείετε τους ιστότοπους που δεν θέλετε να βλέπει.

Μάθετε περισσότερα

Για να δημιουργήσετε έναν εποπτευόμενο χρήστη στο Chromebook σας, ξεκινήστε από την κεντρική οθόνη σύνδεσης και κάντε κλικ στην "Προσθήκη χρήστη".

Στη δεξιά πλευρά της οθόνης, επιλέξτε "Δημιουργία εποπτευόμενου χρήστη".

Κάντε κλικ στη "Δημιουργία εποπτευόμενου χρήστη".

Συνδεθείτε στο λογαριασμό που θα διαχειρίζεται τον εποπτευόμενο χρήστη και κάντε κλικ στο "Επόμενο".

Επιλέξτε ένα όνομα χρήστη, έναν κωδικό πρόσβασης και μια εικόνα για τον εποπτευόμενο χρήστη. Κάντε κλικ στο "Επόμενο".

Android

Περιορισμένη πρόσβαση μόνο σε εγκεκριμένες εφαρμογές και παιχνίδια

Θέλετε να μοιραστείτε το tablet σας χωρίς να μοιραστείτε όλα σας τα δεδομένα; Στα tablet με Android που εκτελούν έκδοση 4.3 ή μεταγενέστερη, μπορείτε να δημιουργήσετε περιορισμένα προφίλ που περιορίζουν την πρόσβαση που έχουν οι άλλοι χρήστες σε λειτουργίες και περιεχόμενο του tablet σας.

Μάθετε περισσότερα

Εάν είστε ο ιδιοκτήτης του tablet, αγγίξτε Ρυθμίσεις → Χρήστες → Προσθήκη χρήστη ή προφίλ.

Αγγίξτε τις επιλογές Περιορισμένο προφίλ → Νέο προφίλ και, στη συνέχεια, ονομάστε το προφίλ.

Χρησιμοποιήστε τους διακόπτες και τις ρυθμίσεις ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, για να διαχειριστείτε την πρόσβαση σε λειτουργίες, ρυθμίσεις και εφαρμογές.

Πατήστε το κουμπί λειτουργίας για να επιστρέψετε στην οθόνη κλειδώματος, και στη συνέχεια αγγίξτε το εικονίδιο του νέου προφίλ.

Αφού τα ρυθμίσετε όλα, η αρχική οθόνη θα είναι άδεια. Αγγίξτε το εικονίδιο "Όλες οι εφαρμογές" για να ξεκινήσετε με το νέο προφίλ.

Δείτε περισσότερα εργαλεία ασφάλειας